Kioskea
Recherche
Ask a question Report

No sound when windows XP was reinstalled [Solved/Closed]

aworldwithoutsound - Latest answer on Dec 16, 2013 01:04PM
Hello,
My laptop recently conked out and I took it to a repair place to have it fixed. Since I was primarily concerned with getting the internet working for work, I really didn't use the media features until two weeks later in another country. Now, I've realized there's no sound on it, nor has there been since I got it back. When I look at the sound devices, it says "no audio device" under volume. How do I fix this? I'm using windows XP and it's an old ASUS computer but I'm not exactly sure what model it is.
Read more 
Answer
+44
moins plus
OK. U'll find the driver u need here http://www.realtek.com.tw/...

Select the executable file and when the downloading is over clic the icon u have just got.

KRiTiKiLL- Jun 15, 2010 10:29AM
Worked immeadiately after I downloaded it....thanks a million
tb- Sep 16, 2013 08:11PM
I have same problem after I installed Microsoft Windows service pack 3. I try all type of sulotion that people suggest but I still have no sound. Then I tried to reinstall Microsoft Windows service pack 3 and it worked the sound is working normal now. I hope this will be helpful
Answer
+18
moins plus
Hello,

To know the model of ur laptop download and run Everest http://en.kioskea.net/telecharger/telecharger 53 everest
U can also try Start/Run, Type msinfo32 + OK

Knowing ur laptop model is necessary to find tne sound driver you need.

Sid- Jan 17, 2010 10:08AM
this link will help you out.
you visit this link and download the audio driver available der.
then run it on ur laptop.
everythin wil b fyn:)
Answer
+11
moins plus
thanks so much! it's finally working!

Answer
+9
moins plus
pls help me when i install service pack 2 i cant hear any sound from my speaker

OS Name Microsoft Windows XP Professional
Version 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name JOHN
System Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model GA-MA770-DS3P
System Type X86-based PC
Processor x86 Family 16 Model 2 Stepping 3 AuthenticAMD ~2605 Mhz
Processor x86 Family 16 Model 2 Stepping 3 AuthenticAMD ~2605 Mhz
Processor x86 Family 16 Model 2 Stepping 3 AuthenticAMD ~2605 Mhz
Processor x86 Family 16 Model 2 Stepping 3 AuthenticAMD ~2605 Mhz
BIOS Version/Date Award Software International, Inc. F2, 10/16/2008
SMBIOS Version 2.4
Windows Directory C:\WINDOWS
System Directory C:\WINDOWS\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume1
Locale United States
Hardware Abstraction Layer Version = "5.1.2600.2705 (xpsp.050622-1524)"
User Name JOHN\Administrator
Time Zone Pacific Standard Time
Total Physical Memory 4,096.00 MB
Available Physical Memory 2.69 GB
Total Virtual Memory 2.00 GB
Available Virtual Memory 1.96 GB
Page File Space 5.09 GB
Page File C:\pagefile.sys

Answer
+7
moins plus
i would like to have the soud or audio driver on my computer

jmp59 28676Posts mercredi 9 juin 2004Registration date ContributorStatus February 20, 2015Last seen - Jan 10, 2009 09:43AM
U have to re-install ur sound card !
shwan- Mar 4, 2009 03:54AM
no sound by reinstlation of window xp it say kein audio gerat ist instalert
jmp59 28676Posts mercredi 9 juin 2004Registration date ContributorStatus February 20, 2015Last seen - Mar 4, 2009 02:53PM
= No sound device is installed.
U must re-install ur sound card ! / Du musst deine audio Kart installieren !
Munna- Aug 13, 2009 01:37PM
some days ago, i've reinstalled my windows xp. after that when i go to hearing song then my pc says, bad sound directory, please install proper sound directory.how can i get rid from this?
Mat- Jun 1, 2010 02:04PM
nothing works, can u help me, i need to get sound, i have dis same problem
Answer
+5
moins plus
Ur computer ? .... Brand and model ?

zubair- Feb 4, 2009 12:51PM
my computer is dektop. i was using windows xp sp2 before the sound was there at that time but when i installed xp 3 there is no sound can u pls help me?
toto- Sep 25, 2009 11:12AM
hello,my laptop has been formatted just now but not completely done cause it has no sound pls .tell me how to put sound on it or what driver ineed,its a dyna book satelite j321300/4,your advice shall be appreciated.tnx.
Nick- Feb 6, 2009 04:37AM
hi, i just reinstalled XP on my laptop and my sound is not working 'no audio device' and my wireless driver seems to have dissapeared too. Can anyone help?
james 222- Oct 7, 2009 07:07AM
had the same problem as u with the sound and the wireless how did u solve it:)
putri- Feb 6, 2009 07:45AM
Hi! It seems that you could help to find a right driver to get my sound/audio back.
Please help me! Your help is very much needed and appreciated. Thanks! My computer details are as followed:

Operating System System Model
Windows XP Professional Service Pack 2 (build 2600) No details available
Processor a Main Circuit Board b
1.60 gigahertz Intel Pentium 4
8 kilobyte primary memory cache
512 kilobyte secondary memory cache Board: ASUSTeK Computer INC. P4S533 REV 1.xx
Bus Clock: 100 megahertz
BIOS: Award Software, Inc. ASUS P4S533 ACPI BIOS Revision 1006C 03/14/2002
Drives Memory Modules c,d
40.00 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
27.68 Gigabytes Hard Drive Free Space

HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H54N [CD-ROM drive]
3.5" format removeable media [Floppy drive]

ST340016A [Hard drive] (40.02 GB) -- drive 0, s/n 3HS41VG0, rev 3.19, SMART Status: Healthy 256 Megabytes Installed Memory

Slot 'DIMM 1' has 256 MB
Slot 'DIMM 2' is Empty
Slot 'DIMM 3' is Empty
Local Drive Volumes

c: (NTFS on drive 0) 15.73 GB 12.12 GB free
e: (FAT32 on drive 0) 24.28 GB 15.56 GB free

Network Drives
None detected
Users (mouse over user name for details) Printers
local user accounts last logon
Administrator 2/6/2009 8:53:41 PM (admin)
local system accounts
Guest never
HelpAssistant never
SUPPORT_388945a0 never


Marks a disabled account; Marks a locked account None detected
Controllers Display
Standard floppy disk controller
Primary IDE Channel [Controller]
Secondary IDE Channel [Controller]
SiS PCI IDE Controller S3 Trio32/64 [Display adapter]
LGE L1718S [Monitor] (17.1"vis, August 2006)
Bus Adapters Multimedia
SiS 7001 PCI to USB Open Host Controller (2x) None detected
Communications Other Devices

3Com EtherLink XL 10/100 PCI TX NIC (3C905B-TX)
primary Auto IP Address: 192.168.1.100 / 24
Gateway: 192.168.1.1
Dhcp Server: 192.168.1.1
Physical Address: 00:10:5A:77:E5:2F

Networking Dns Servers: 202.188.0.133
202.188.1.5
USB Human Interface Device
Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
HID-compliant mouse
USB Root Hub (2x)
Answer
+5
moins plus
no sound for my xp....my processor is intel CORE 2 DUE

Answer
+4
moins plus
Hello,

After re-installing Windows u must also re-install ur sound card.

U'll find the necessary driver here http://www.gigabyte.us/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2941

Answer
+3
moins plus
Plz help, i dont hear sound from my computer,its windows xp, i hear no sounds when i reinstall
OS Name Microsoft Windows XP Professional
Version 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name GAURAV-063DD89F
System Manufacturer Hewlett-Packard
System Model Compaq Presario C700 Notebook PC
System Type X86-based PC
Processor x86 Family 6 Model 22 Stepping 1 GenuineIntel ~1862 Mhz
BIOS Version/Date Hewlett-Packard F.22, 12/14/2007
SMBIOS Version 2.4
Windows Directory C:\WINDOWS
System Directory C:\WINDOWS\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume1
Locale United States
Hardware Abstraction Layer Version = "5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)"
User Name GAURAV-063DD89F\gaurav
Time Zone India Standard Time
Total Physical Memory 512.00 MB
Available Physical Memory 244.33 MB
Total Virtual Memory 2.00 GB
Available Virtual Memory 1.96 GB
Page File Space 1.20 GB
Page File C:\pagefile.sys

Answer
+3
moins plus
Download the following audio driver "VIA Vinyl AC'97 Codec Combo Driver" from cnet.download.com (do a search on the site). It will work for Windows 95/98/Me/2000/XP/Vista/NT.

Have a nice day...
..with sound!

Answer
+3
moins plus
xp was installed on my laptop now i have no sound..i installed a driver but the sound still doesnt work

Answer
+2
moins plus
Hello,

My laptop recently conked out and I took it to a repair place to have it fixed. Since I was primarily concerned with getting the internet working for work, I really didn't use the media features until two weeks later in another country. Now, I've realized there's no sound on it, nor has there been since I got it back. When I look at the sound devices, it says "no audio device" under volume. How do I fix this? I'm using windows XP and it's an old ASUS computer but I'm not exactly sure what model it is.

Answer
+2
moins plus
i have just re installed my desktop OS and could not get audio device driver. what can i do

Answer
+1
moins plus
thanks for the reply. I installed the driver and rebooted my laptop but there's still no sound...did I miss a step?

Answer
+1
moins plus
Operating System System Model
Windows XP Professional Service Pack 2 (build 2600) No details available
Processor a Main Circuit Board b
1.60 gigahertz Intel Pentium 4
8 kilobyte primary memory cache
512 kilobyte secondary memory cache <ital>Board: ASUSTeK Computer INC. P4S533
REV 1.xx
Bus Clock: 100 megahertz
BIOS: Award Software, Inc. ASUS P4S533 ACPI BIOS Revision 1006C 03/14/2002
Drives Memory Modules c,d
40.00 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
27.68 Gigabytes Hard Drive Free Space </ital>

Go to http://support.asus.com/download/download.aspx?modelname=P4S533&SLanguage=en-en

Answer
+1
moins plus
yeh i need drivers to it seems, all happened when i reinstalled my sis advanced graphics port.

OS Name Microsoft Windows XP Home Edition
Version 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name JAKE
System Manufacturer Acer
System Model Aspire T300
System Type X86-based PC
Processor x86 Family 15 Model 2 Stepping 9 GenuineIntel ~2589 Mhz
BIOS Version/Date Phoenix Technologies, LTD R01-C0, 5/23/2003
SMBIOS Version 2.3
Windows Directory C:\WINDOWS
System Directory C:\WINDOWS\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume1
Locale United States
Hardware Abstraction Layer Version = "5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)"
User Name JAKE\jake ibarra
Time Zone AUS Eastern Standard Time
Total Physical Memory 1,024.00 MB
Available Physical Memory 603.02 MB
Total Virtual Memory 2.00 GB
Available Virtual Memory 1.96 GB
Page File Space 2.41 GB
Page File C:\pagefile.sys


What drivers do i need???? cause ive been installing SIS audio drivers to no success :( ;(

Answer
+1
moins plus
Hello,

U'll find the driver u need here http://support.acer-euro.com/drivers/desktop/aspire_t300.html

Answer
+1
moins plus
No Sound Device

Dell Dimension L800R
Microsoft Windows XP - X86-based PC

Answer
+1
moins plus
Go to http://support.euro.dell.com/...
Type ur Service tag and click Go
There are not XP drivers. Try the 2K ones, they generaly match with XP.

Answer
+1
moins plus
I have hp pavillion a1253w with the same issue. where can I find my appropriate driver?

thanks in advance!

1 2 3 Next
This document entitled « No sound when windows XP was reinstalled » from Kioskea (en.kioskea.net) is made available under the Creative Commons license. You can copy, modify copies of this page, under the conditions stipulated by the license, as this note appears clearly.

Not a member yet?

sign-up, it takes less than a minute and it's free!

Members get more answers than anonymous users.

Being a member gives you detailed monitoring of your requests.

Being a member gives you additional options.