Ask a question Report

Sony viao laptop Cant hear any sound [Solved/Closed]

Hash - Latest answer on Dec 31, 2012 05:44PM
Hello,
I have a sony viao laptop with Vista basic installed. I do not know what happpend but i cannot hear any sound wen i play anything. But wen i start my computer, the sound tht comes from windows wen it get started, i do get that but nif then i try to play any clip movie or anything, it didnt sounds. So kindly help me out. I kno this problems is kinda like not believin. I m also shocked but plz plz help me!!!
Read more 
Answer
+145
moins plus
RIGHT CLICK ON THE VOLUME ICON. CLICK ON PLAYBACK DEVICES. AND CHANGE YOUR DEFAULT.

Sean- Mar 25, 2009 02:48PM
Thanks Danixsaurr - that worked for me! Something so simple - I was going mad.
dphi1- Mar 17, 2010 10:28PM
the playback buttons r shaded gray its not an option
bhf1- Nov 7, 2012 12:58PM
@dphi1 the same thing happened to me, just disable ur speakers as an audio device and then enable them again, that worked on mine
Answer
+30
moins plus
Hi,

U must re-install ur audio device with its driver. There r 3 ways to get this driver

1- If ur HD has never been formated, u'll find an "Auio" folder in C:\Drivers.
2- Ur recovery CD
3- The Sony support website http://support.vaio.sony.co.uk/index/index.asp?site=voe_en_GB_cons

Dana- Mar 18, 2009 10:49AM
Thaaaaaaaaank you so much !
Answer
+13
moins plus
hiiiiiiiiiii
i too have the same problem hash if u know the solution please kindly inform me

bigdaddy- Nov 2, 2009 06:49PM
can you let let know of the website that helped you with your sound problem, im having to use my laptop without sound and its driving me crazy
hruday jmp59 - May 4, 2009 03:29AM
how do i re-install my audio devices??? i have tried all putting all the devise drivers for sont vaio website, but still it dosnt work
gme charles - Feb 2, 2010 11:37AM
Since this is an old post, you might have found the answer. But I too had the same problem with my laptop. It turned out that using the earjack caused the problem. After using it, sometimes I got sound from my computer, sometimes not. To fix the problem, stick the jack in the jack port and pull it in and out many times until you hear the sound coming from your computer, not the earphones. I think there must be bad port connections in laptops because this seems to have fixed other laptops besides mine. I no longer use the earjack because its too much of a hassle to fix it each time, but at least I can now get sound.
JONXG2- Feb 16, 2010 12:34PM
hey go to start then go to control panel then after that go to sounds and device click it and ther u go
cb141567- Dec 31, 2012 05:44PM
thank you charles
Answer
+9
moins plus
same problem
i went to control panel
found sound device
uninstall the driver
reboot the system
and the system automatically insttalled the driver again
and well for now its working again ...
mayb need to upgrade bios ... but this works for now

Answer
+5
moins plus
I have a cr120 e also that had the same problem. There is a BIOS update that will fix the problem
all you have to do is go to the Sony support web page and download PHBSYS-16124100-US. It is a patch that should fix the errors in the SP1 update for vista.

Var- Jul 30, 2009 08:52AM
Thanks..... so far so good. Updating the BIOS seems to be the answer. It worked for me and I have a Vaio VGN CR11-GH
Susan- Jan 2, 2010 01:08PM
Thank you so much Robert - I've been messing around with this for a year - tried a hundred different things. Thanks!
Joyce- Apr 22, 2011 09:51AM
I have a VGN- CR220E that has had this problem for such a long time. I tried everything to fix it, but nothing worked. Thank you so much - I finally have sound again! The patch number was actually different - PHBSYS-15626900-US.EXE, but I never would have found it withut your post.
bib- Apr 23, 2011 01:33AM
i found going to the sony support website and re-installing or updating the audio drivers FIXED/SOLVED the problem for me. it was driving me nuts. the audio would ONLY work when i streamed things. VLC and other media players were completely silent no matter what i did.
cyh- May 18, 2011 10:30PM
Thank you! This has been bugging me for so long, and the download immediately corrected it! I had downloaded sound driver to no avail, but this worked. So good to have sound again!
Answer
+3
moins plus
i am not getting any sound from my laptop can i get that problem solve please.

jmp59 28717Posts mercredi 9 juin 2004Registration date ContributorStatus April 14, 2015Last seen - Apr 3, 2009 07:13AM
After reinstalling Windows u must always reinstall ur Audio device wiith ur Recovery disk !
devzy- May 17, 2009 09:53AM
Im having a problem with my Packard Bell laptop. Its quite old butim not sure how old because i got it from a friend. For the last 6 months or so the only sounds it will play are system sounds? that stupid beeping when something goes wrong? Itunes wont let me play any music and the volume is at highest? It tells me that there is a problem with my audio device? i dont have the disk for the speakers, because my friend didnt give it to me?
I dont know if anyone can help me but it would be nice to be able to watch programmes etc again. My laptop is pretty rubbish anyway but it seems to be breaking down on me...
Aime xxx
Chris- Mar 19, 2010 08:24PM
my computer worked earlier today watching youtube videos and now idk why no volume works nothing at all the yt volume is all the way up and my volume is maxed still no volume i have a vista laptop. any thing i can to to fix this?
Chris- Mar 19, 2010 08:25PM
none of these comments are working for me
Jessica- Mar 22, 2010 09:14PM
Same with me nothing works because I have a Mac
Answer
+2
moins plus
me too... hav no idea what happened... one day, my laptop decided not to talk to me... Mac has to b better

Answer
+1
moins plus
Hi
I have a sony vaio laptop,
It was working just fine yesturday but when i turn on the computer again it was already on mute.
so i tried to unmute it and it didnt unmute
and when i turn the volume up it only went up one and wouldn't go up farther, and when it went up one the little icon and it still stayed mute
so i went on sound mixer and it said "no audio device is installed"
i dont know what to do
can you guys help me ???
please
(oh if i spelled anything wrong sorry im a bad speller)

jmp59 28717Posts mercredi 9 juin 2004Registration date ContributorStatus April 14, 2015Last seen - Mar 12, 2009 02:28AM
Hi,

Try System Restore to the last point before Yesterday.
XP http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/support/sysrestore.mspx
Vista http://windowshelp.microsoft.com/...
Answer
+0
moins plus
have you checked to see if the other things are muted?
if its vista, double click the sound icon in the tray and run thought the programmes.

vad- Feb 22, 2009 03:49PM
i have no clue why my laptop sound is off. i tryed everything i could but nothing would work.....so i try the net to help me out how to fix the problem and i saw your note and i thought u may help me out a bit.
lilme- Jul 19, 2009 04:52PM
I've tried everything I know to do and cannot get the speakers to work. When I go to the sound on the control panel it does say they are working. Fine, but there is no sound and it's not on mute. Help!
nyati- Sep 14, 2009 11:54AM
Cant get any sound from my lap top though all settings seem correct.
Trace- Nov 21, 2009 04:03AM
Got the same problem today, plugged in my speakers this morning, then I removed them as they were doing strange sounds. Then..nothing..I tried everything!! Help me!
praveen- Jan 7, 2010 12:02PM
i too got same prob .if u got the solution please help me
Answer
+0
moins plus
Did u try to re-install ur sound card ?

J-Rich- Dec 18, 2008 12:03AM
I have a similar problem with a Sony Vaio VGN-CR120E purchased around Aug 07. I have windows start up sounds (Vista Home Premium sp1) that play just fine, but when I log in to windows I normally have no more sound by the time all apps are done loading. Sometimes if I start playing music right away it will stay on for a while, I have never had it quit on me, just i will go to play sound on a site or itunes and nothing comes out. It is NOT visually muted, and in the volume control the volume is up for all apps the green "level indicator" is moving up and down.

I have not been able to identify an application that could be causing this conflict but would like some help figuring it out. I did reinstall the audio driver from sony website but with no change. Normal apps that would be loaded and running are firefox, itunes, quicktime and i guess windows system sounds. Also to note, there is no sound coming through the headphone output when this happens too.

Thanks
mohamed- Jan 10, 2010 09:05AM
I have installed the sound driver it shows correctly but no sound.
Seany D- Mar 22, 2010 08:01AM
I GET sound from media players, but NO sound from anything else! No start up sound, no website sounds, no windows system sounds. Only sound from Windows media player and VLC media player. Any ideas how to fix. Sound card and drivers are all working properly!
Answer
+0
moins plus
I too am in the same boat. Sound kicks in when I startup and maybe 5% of the time it works when I want to play something from an application but then usual quits. Poor Sony's...does anyone know how to reinstall your sound card from vista?

J-Rich- Jan 15, 2009 11:06AM
DWIV, did you try the sony BIOS update described in posts above? Go to the sony support site and search for your model and check if there is a BIOS update for your laptop. There is one for the VGN-CR120E that specifically addresses the sound issue in windows vista. NO need to update sound card or reinstall driver.
Answer
+0
moins plus
Hello,

U have to run the driver of ur sound card.
Tell the brand and the model of ur laptop and ur OS. I think I'll be able to give u a link to doxnload this driver.

Answer
+0
moins plus
OMG !!
I have the same laptop and the exact same problem !!

Answer
+0
moins plus
Hi,

Go to http://support.vaio.sony.co.uk/index/index.asp?site=voe_en_GB_cons

Answer
+0
moins plus
hai buddy
i m using sony vaio vgn-fs93g, i did formt my system however everything was alright however, they is no sound output from tht time can u suggest some website for bios updates

Answer
+0
moins plus
Hello,

After re-installing Windows, u have just to re-install ur Audio device. (No Bios settings)

U can either use the recovey disk or download the audio device driver from the Sony support http://support.vaio.sony.co.uk/downloads/updates/updates.asp?site=voe_en_GB_cons

Answer
+0
moins plus
Hey everyone!

I was having the same problem on my Toshiba Satellite Pro, no audio at all, windows startup, speakers on laptop, and headphones plugged in nothing worked.

Solution that worked for me:
i went into the sound properties and the mute box was not checked so i thought hey lets check that box as you know that mutes the audio as soon as i unchecked it all my audio came back

i hope this helps someone

Answer
+0
moins plus
My laptop does have sound like when it starts up or other little things but wont play music and other things like that. I have to go to Run and type in Services.msc and scroll down to windows audio and start it. It's at automatic start but it never starts automatically (it fails.) I do that with wireless zero configuration too... to get a wireless signal for internet.

Hope that helped some of you looking for sound.

Answer
+0
moins plus
just go on the sony vaio support page and upgrade your bios in service pack 1 it is a patch that needs to be downloaded and installed....

http://www.sony-asia.com/support/download/241692/product/vgn-cr23g

this link for the VGN- CR series laptops

u can go on the support page and find the bios upgrade for your product and install it... it will work as before

CHEERS!!!!!!!!

Minit

Answer
+0
moins plus
i too have a sony vaio CR series and i have been experiencing the same problem of no sound. However there is sound when windows starts but after that i cannot get any sound so therefore I am unable to listen to audio clips or even have voice chats through the upgraded messenger services... HELP please! From all these comments it must mean that Sony needs to address this problem that is common amongst the Vaio laptops particularly the CR series...

1 2 Next
This document entitled « sony viao laptop Cant hear any sound » from Kioskea (en.kioskea.net) is made available under the Creative Commons license. You can copy, modify copies of this page, under the conditions stipulated by the license, as this note appears clearly.

Not a member yet?

sign-up, it takes less than a minute and it's free!

Members get more answers than anonymous users.

Being a member gives you detailed monitoring of your requests.

Being a member gives you additional options.